Cases

We Own Rotterdam

Case gepubliceerd op 19 oktober 2016

Ontwikkeld door Level Level

Op We Own Rotterdam vind je alle rauwe, a-typische, underground events in Rotterdam. Met een duidelijke navigatieflow en een clean design.

Rotterdam heeft een underground scene waar elke andere Nederlandse stad U tegen zegt: exposities, festivals, food events, optredens etc. Weownrotterdam.nl biedt ruimte aan (opkomende) artiesten, kunstenaars, muzikanten en andere creatievelingen om hun eigen events te plaatsen. Zo ontstaat er een actuele agenda van alle Rotterdamse a-typische, avontuurlijke underground events.  

Een site met historie

WOR (We Own Rotterdam) is opgericht in 2010 door een aantal jonge Rotterdammers met een liefde voor Rotterdam. Zij brachten de digitale kaartenbak tot leven. Eén plek waar alle toffe events in Rotterdam te vinden zijn. Anno 2016 was de website grondig aan vernieuwing toe. De huidige groep vrijwilligers achter We Own Rotterdam besloot dat het tijd was voor een update. Met een crowdfunding actie zamelden ze genoeg geld in om een start te maken aan de refresh van het platform.

Identiteit verwerkt in verdienmodel

Naast het feit dat de site totaal niet meer aansloot bij het huidig webgebruik, was er ook behoefte aan een verdienmodel. Het team van WOR heeft innovatieve ideeën voor het platform. Maar om deze te realiseren en om de huidige kwaliteit van het platform ook in de toekomst te verzekeren, is financiering nodig. Samen met WOR kwamen we op een passend verdienmodel, waarin de identiteit van WOR verwerkt is. Het doel van WOR is hetgeen wat Rotterdam rauw en avontuurlijk maakt laten zien en de juiste match maken tussen de bezoeker en het event. De kleine evenementen zijn juist vaak degene die nog rauw en authentiek zijn, maar geen groot budget hebben. Doordat de meer professionele organisaties abonnementskosten betalen, kunnen kleine startende organisaties nog kostenloos een event aanmaken. Hierdoor blijft WOR van en voor iedereen.

Evenementen indienen

Bezoekers die een event willen aanmelden maken een account aan. Aan de hand van opgedane ervaring afgelopen zes jaar is er een correlatie te vinden in het aantal events per maand en de professionalisme van de organisaties. Om een event aan te maken zijn er daarom drie opties: Je kunt gratis één event per maand aanmaken. Kleine startende evenementen kunnen het ook niet opbrengen om meer dan één keer per maand een event te organiseren. Wil je meer events kunnen aanmaken, dan kan je een WOR+ abonnement afsluiten voor € 10,- per maand, waarmee je drie events per maand kunt aanmelden. Voor € 20,- per maand kun je onbeperkt events toevoegen. Door de meest professionele organisaties een vergoeding te vragen, krijgen kleine startende evenementen de kans om gratis hun event te promoten. Hierdoor kan WOR via haar online platform events promoten die buiten de mainstream vallen. Op deze manier helpen de event organizers elkaar om rauw en echt Rotterdam zichtbaar te maken.

Naast het verdienmodel moest de website visueel natuurlijk ook aansluiten bij de identiteit van WOR.  

"Op weownrotterdam.nl is ‘het ownen' een belangrijk gegeven. De visuele uitingen van verschillende Rotterdamse evenementen bepalen samen met het artwork hoe de website eruit ziet.

WOR streeft naar de ultieme match tussen de bezoeker en het (underground) event. Door middel van wat we tijdens het project ‘doorkijkjes’ zijn gaan noemen, wijzen we bezoekers op events uit andere categorieën. Zodoende maken feestgangers kennis met kunst, slaan muziekliefhebbers aan het shoppen, etc."

Michiel Mos - Lead design Level Level

Wij helpen graag een handje mee

Als Rotterdams bedrijf hebben wij een speciale band met Rotterdam. We dragen de Rotterdamse cultuur een warm hart toe en houden van eigenzinnige initiatieven als WOR. Een aantal Levelaars was al bekend met WOR en gebruikte de site als tweede agenda om op de hoogte te blijven van feestjes etc. in Rotterdam. Wij gaven dan ook graag gehoor aan de refresh van de site en wilden daar ook onze bijdrage aan leveren. Daarom sponsort Level Level een deel van de realisatie van de website. Ook onze vaste hostingpartij Quadzero is fan van WOR en sponsort daarom de hosting van de site.

"WOR is van iedereen en niemand is dus de baas. Dat maakte het soms wel een lastige puzzel. Om deze puzzel te leggen was veel flexibiliteit van alle betrokken partijen nodig, en met name van Level Level. Dit heeft uiteindelijk wel geleidt tot een ontzettend goede start van een nieuw platform voor WOR. Aan de hand van het gebruik en de ervaring die wordt opgedaan kan er in de toekomst gefinetuned worden. Het WOR team bestaat uit vrijwilligers waardoor er voldoende passie en enthousiasme is, maar minder een vaste basis als opdrachtgever en opdrachtnemer. Level Level is hier op een professionele manier mee om gegaan en hebben samen met ons onze droom werkelijkheid gemaakt."

Tabitha Mann - We Own Rotterdam

Wat is het eindresultaat?

Een strakke en vooral cleane site. Er staat niet meer op dan nodig is, dus geen overbodige content waar bezoekers alleen maar in kunnen verdwalen. Alle aandacht gaat naar de content waar het om draait: de events. Tentoongesteld met beeldmateriaal en korte, heldere introductieteksten. Straight to the point. Uiteraard is de site compatibel voor elk scherm en device. Van 27 inch scherm tot smartphone formaat, de website schaalt zich tot elk formaat.

Home is direct de evenementen kalender waarop alle events te vinden zijn, gepresenteerd als ‘cards’ met beeld en korte tekst. De kalender is opgedeeld in een aantal event types, zoals ‘festival’, ‘art’ en ‘shop’, ieder met een eigen kleur, waarop gefilterd kan worden. Wanneer je klikt op een event, verschijnt er aan de rechterkant meer info: uitgebreidere omschrijving van het event, tijd, prijs, locatie, website, social media etc. Ook is er een link naar een event uit een andere categorie om de bezoeker te triggeren, en een link naar een soortgelijk event.

Blijf niet in dezelfde categorie!

Ook in het overzicht wordt de bezoeker getriggert om uit zijn/haar comfortzone te komen. Ben je een diehard partyganger en bezoek je alleen het party overzicht op WOR? Dan word je in het overzicht van ‘party’ ook getriggert door cards uit andere categorieën. Duidelijk te herkennen aan de kleur van de specifieke categorie.

Met de nieuwe site kan iedere bezoeker een nieuw event aanmaken. De enige voorwaarde is dat het een Rotterdams event is. Het event wordt direct gemodereerd door de redactie van WOR op spelling, of alle velden correct zijn ingevuld etc. en na een aantal uur live gezet. Zo ontstaat er een continue stroom aan Rotterdamse events die nergens anders te vinden is.

Podium voor jonge designers

WOR ondersteunt jonge Rotterdamse illustratoren en designers. Zo geven zij om de zoveel tijd een illustrator een podium door de achtergrond van hun homepagina aan te bieden, met meer achtergrondinformatie en link naar de persoonlijke site van de illustrator/designer.

Een site vol met Rotterdamse vette events, daar zijn we trots op!

Level Level

Wij geloven in kwaliteit. Wij leveren gebruiksvriendelijke designs en duurzame code. Een stabiele technische basis en geoptimaliseerd visuele beleving is essentieel voor een succesvolle website of applicatie. Responsive webdesign, usability, performance, accessibility, security en SEO zijn daarom bij ons niet optioneel maar de minimale eisen aan een webproject.

We werken o.a. met Elsevier, Nieuws.nlABN AMROZ24New Scientist en vele anderen.

Bekijk het profiel van Level Level

Vraag nu kosteloos een websiteofferte aan

http://level-level.com/

Meer cases uit deze branche

Stichting Appeltaartconcerten; een speelse en kleurrijke website om vrolijk van te worden was de wens; met behoud van prettige navigatie en overzicht.

Appeltaartconcerten - heerlijk!

Stichting Appeltaartconcerten; een speelse en kleurrijke website om vrolijk van te worden was de wens; met behoud van prettige navigatie en overzicht.

Bekijk ontwerp »

Voor Rituals is een online reservering applicatie ontwikkeld die bezoekers de mogelijkheid geeft online Urban Spa behandelingen te boeken.

Rituals Urban Spa reservering website

Voor Rituals is een online reservering applicatie ontwikkeld die bezoekers de mogelijkheid geeft online Urban Spa behandelingen te boeken.

Bekijk ontwerp »

Op We Own Rotterdam vind je alle rauwe, a-typische, underground events in Rotterdam. Met een duidelijke navigatieflow en een clean design.

We Own Rotterdam

Op We Own Rotterdam vind je alle rauwe, a-typische, underground events in Rotterdam. Met een duidelijke navigatieflow en een clean design.

Bekijk ontwerp »

Responsive website met productendatabase met tabs, integratie reserveringssysteem Hoteliers, social media integratie en SSL implementatie

Hotel Lodgerie Het Groene Geheim

Responsive website met productendatabase met tabs, integratie reserveringssysteem Hoteliers, social media integratie en SSL implementatie

Bekijk ontwerp »

TUI Care Foundation is een onafhankelijke stichting die samen met vakantiegangers direct een bijdrage levert aan de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen.

Tui Care Foundation

TUI Care Foundation is een onafhankelijke stichting die samen met vakantiegangers direct een bijdrage levert aan de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen.

Bekijk ontwerp »

Webdesign voor Marvell Travel. Exclusieve maatwerk reizen met passie.

Marvell Travel levert exclusieve maatwerkreizen voor mensen die het massatoerisme willen ontlopen. Met oog voor detail ontfermt Marvell zich over uw maatwerkreis. De site biedt de bezoeker een aantal smaken om zich aan te vergapen. U kunt met élke bestemming, wens of reisdroom bij Marvell Travel terecht.

Marvell Travel

Webdesign voor Marvell Travel. Exclusieve maatwerk reizen met passie. Marvell Travel levert exclusieve maatwerkreizen voor mensen die het massatoerisme willen ontlopen. Met oog voor detail ontfermt Marvell zich over uw maatwerkreis. De site biedt de bezoeker een aantal smaken om zich aan te vergapen. U kunt met élke bestemming, wens of reisdroom bij Marvell Travel terecht.

Bekijk ontwerp »

VillaVibes biedt single reizen aan voor hoger opgeleiden in Nederland en is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Om in te spelen op het veranderende consumentengedrag en de conversie van het online platform te verhogen, is internetbureau Heers aan de slag gegaan met de realisatie van de nieuwe website.

VillaVibes

VillaVibes biedt single reizen aan voor hoger opgeleiden in Nederland en is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Om in te spelen op het veranderende consumentengedrag en de conversie van het online platform te verhogen, is internetbureau Heers aan de slag gegaan met de realisatie van de nieuwe website.

Bekijk ontwerp »

Realisatie responsive website Studio 21

Studio 21

Realisatie responsive website Studio 21

Bekijk ontwerp »

Al 5 jaar op rij verzorgt vanStijl de complete visuele presentatie van strandfestival CuliNESSE. Van logo tot website en van info-magazine tot de Facebook posts: wij brengen jaarlijks de zomerse sferen.

CuliNESSE 2015

Al 5 jaar op rij verzorgt vanStijl de complete visuele presentatie van strandfestival CuliNESSE. Van logo tot website en van info-magazine tot de Facebook posts: wij brengen jaarlijks de zomerse sferen.

Bekijk ontwerp »

Hockey.nl is het medium waarmee de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond nieuws brengt over de nationale hockeyteams, toernooien en clubs door het hele land. Met het nieuwe platform komt meer focus te liggen op o.a. de breedtesport en interactie met bezoekers van de website.

Een leven lang hockey op Hockey.nl

Hockey.nl is het medium waarmee de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond nieuws brengt over de nationale hockeyteams, toernooien en clubs door het hele land. Met het nieuwe platform komt meer focus te liggen op o.a. de breedtesport en interactie met bezoekers van de website.

Bekijk ontwerp »

De kracht van een “one-page” design, blijkt wel uit de landingspagina van Vitality Support Online Coaching. Een app dat persoonlijke trainings- en voedingsschema’s biedt. Aan vanStijl de uitdaging de app te lanceren, bekendheid te geven en inschrijvingen te genereren.

Vitality Support

De kracht van een “one-page” design, blijkt wel uit de landingspagina van Vitality Support Online Coaching. Een app dat persoonlijke trainings- en voedingsschema’s biedt. Aan vanStijl de uitdaging de app te lanceren, bekendheid te geven en inschrijvingen te genereren.

Bekijk ontwerp »

Het spelen en maken van quizzen was nog nooit zo simpel & leuk! Dat is de claim die Quizworks sinds 2013 uitdraagt. En het lijkt erop dat ze gelijk hebben.

Quizworks

Het spelen en maken van quizzen was nog nooit zo simpel & leuk! Dat is de claim die Quizworks sinds 2013 uitdraagt. En het lijkt erop dat ze gelijk hebben.

Bekijk ontwerp »

Endless webdesign ontwierp en realiseerde een geheel op maat gemaakte website voor Stiching Op de kuierlatten. 
Informatie verstrekken over de wandelpaden maar vooral ook de wandelaar bij de website betrekken. De wandelpadbeheerders moesten eenvoudig informatie over hun wandelpad op de website kunnen plaatsen. Met het zelf ontwikkelde Endless CMS wordt dit mogelijk gemaakt.

Stichting Op de kuierlatten: gastvrij wanden bij de boer

Endless webdesign ontwierp en realiseerde een geheel op maat gemaakte website voor Stiching Op de kuierlatten. Informatie verstrekken over de wandelpaden maar vooral ook de wandelaar bij de website betrekken. De wandelpadbeheerders moesten eenvoudig informatie over hun wandelpad op de website kunnen plaatsen. Met het zelf ontwikkelde Endless CMS wordt dit mogelijk gemaakt.

Bekijk ontwerp »

Endless webdesign ontwierp en realiseerde een geheel op maat gemaakte website voor SailBest International. De website moest niet alleen alle benodigde (zeer uitgebreide) informatie verstrekken maar ook de eigen vloot en inspirerende vaargebieden belichten.

Sailbest International: Sailing in Paradise

Endless webdesign ontwierp en realiseerde een geheel op maat gemaakte website voor SailBest International. De website moest niet alleen alle benodigde (zeer uitgebreide) informatie verstrekken maar ook de eigen vloot en inspirerende vaargebieden belichten.

Bekijk ontwerp »

Ontwikkeld door Internetbureau Elephant

Albert Schweitzer #Trots

Ontwikkeld door Internetbureau Elephant

Bekijk ontwerp »

Webton heeft de vormgeving van de nieuwe website van Domaine Michaud onder haar hoede genomen. De website is erg uniek en kenmerkt zich door de mooie grote foto's. De sfeer van dit bed & breakfast wordt goed weergegeven door het gebruik van bepaalde kleuren en lettertypes.

Domaine Michaud

Webton heeft de vormgeving van de nieuwe website van Domaine Michaud onder haar hoede genomen. De website is erg uniek en kenmerkt zich door de mooie grote foto's. De sfeer van dit bed & breakfast wordt goed weergegeven door het gebruik van bepaalde kleuren en lettertypes.

Bekijk ontwerp »

Heb jij al plannen voor de komende vakantie? Dan is het een goed idee om de website van Original Asia eens te bezoeken. Doe inspiratie op, stel je eigen reis samen en vraag een offerte aan voor een onvergetelijke vakantie via Original Asia. Slik ontwikkelde de website en de online offertetool.

Original Asia

Heb jij al plannen voor de komende vakantie? Dan is het een goed idee om de website van Original Asia eens te bezoeken. Doe inspiratie op, stel je eigen reis samen en vraag een offerte aan voor een onvergetelijke vakantie via Original Asia. Slik ontwikkelde de website en de online offertetool.

Bekijk ontwerp »

Slot Loevestein is het beroemdste kasteel van Nederland en kent een rijke geschieden. Tijdens een dagje Slot Loevestein kruip je in de wereld waar Hugo de Groot uit wist te ontsnappen. Het verhaal en de beleving. Dat is wat je ervaart als je Slot Loevestein bezoekt. Precies dat moest in de nieuwe website naar voren komen. En met een designer in huis die vroeger maar wat graag ridder wilde worden, is dat wel gelukt!

Slot Loevestein

Slot Loevestein is het beroemdste kasteel van Nederland en kent een rijke geschieden. Tijdens een dagje Slot Loevestein kruip je in de wereld waar Hugo de Groot uit wist te ontsnappen. Het verhaal en de beleving. Dat is wat je ervaart als je Slot Loevestein bezoekt. Precies dat moest in de nieuwe website naar voren komen. En met een designer in huis die vroeger maar wat graag ridder wilde worden, is dat wel gelukt!

Bekijk ontwerp »

<>

Meer cases van dit bureau

Nieuws.nl is een responsive WordPress Multisite met focus op content en met ruimte voor advertising. De lokale en regionale sites van Nieuws.nl worden gerund door zelfstandige franchisenemers en zijn een belangrijk onderdeel van de site. Op dit moment draaier er 408 websites vanuit één WordPress installatie.

Nieuws.nl

Nieuws.nl is een responsive WordPress Multisite met focus op content en met ruimte voor advertising. De lokale en regionale sites van Nieuws.nl worden gerund door zelfstandige franchisenemers en zijn een belangrijk onderdeel van de site. Op dit moment draaier er 408 websites vanuit één WordPress installatie.

Bekijk ontwerp »

Sinds de lancering van de nieuwe website van Autotaalglas.nl is het aantal online schademeldingen verdubbeld. Daar zijn we stiekem best een beetje trots op.

Autotaalglas.nl

Sinds de lancering van de nieuwe website van Autotaalglas.nl is het aantal online schademeldingen verdubbeld. Daar zijn we stiekem best een beetje trots op.

Bekijk ontwerp »

Elsevier.nl; Hét voorbeeld van hoe je met WordPress een maatwerk platform kan realiseren. Visueel aantrekkelijk, geoptimaliseerd voor de redactie en gekoppeld aan alle interne systemen.

Elsevier.nl

Elsevier.nl; Hét voorbeeld van hoe je met WordPress een maatwerk platform kan realiseren. Visueel aantrekkelijk, geoptimaliseerd voor de redactie en gekoppeld aan alle interne systemen.

Bekijk ontwerp »

Per 1 januari 2016 heeft NEP Group INC. het Nederlandse bedrijf DutchView Infostrada overgenomen. Wij mochten de meertalige corporate website ontwikkelen.

nepworldwide.nl

Per 1 januari 2016 heeft NEP Group INC. het Nederlandse bedrijf DutchView Infostrada overgenomen. Wij mochten de meertalige corporate website ontwikkelen.

Bekijk ontwerp »

Cordaid is een van de grootste ontwikkelingsorganisaties in Nederland. Er wordt gewerkt aan verschillende projecten; denk aan educatie, gezondheidszorg, klimaat etc. Begin dit jaar zijn we gestart met het responsive maken en het omzetten naar WordPress van alle websites van ontwikkelingsorganisatie Cordaid.

Cordaid: Vernieuwing door ontwikkeling

Cordaid is een van de grootste ontwikkelingsorganisaties in Nederland. Er wordt gewerkt aan verschillende projecten; denk aan educatie, gezondheidszorg, klimaat etc. Begin dit jaar zijn we gestart met het responsive maken en het omzetten naar WordPress van alle websites van ontwikkelingsorganisatie Cordaid.

Bekijk ontwerp »

Voor het Privacy Waarborg keurmerk van onze klant DDMA hebben we een nieuwe website ontwikkeld. DDMA is de Branchevereniging voor Data Driven Marketing.

Privacy Waarborg

Voor het Privacy Waarborg keurmerk van onze klant DDMA hebben we een nieuwe website ontwikkeld. DDMA is de Branchevereniging voor Data Driven Marketing.

Bekijk ontwerp »

DDMA is dé brancheorganisatie voor marketing en data. Zij bieden voor hun 275 leden kennis over het inzetten van data om relevant te kunnen communiceren met hun doelgroepen. In een korte periode van nog geen twee maanden hebben we de site live gezet.

DDMA

DDMA is dé brancheorganisatie voor marketing en data. Zij bieden voor hun 275 leden kennis over het inzetten van data om relevant te kunnen communiceren met hun doelgroepen. In een korte periode van nog geen twee maanden hebben we de site live gezet.

Bekijk ontwerp »

SOMO.nl heeft een strak en clean design. Met een gebruiksvriendelijke backend kunnen de onderzoekers van SOMO snel en effectief inspelen op de actualiteit.

SOMO.nl: Snel en effectief inspelen op de actualiteit

SOMO.nl heeft een strak en clean design. Met een gebruiksvriendelijke backend kunnen de onderzoekers van SOMO snel en effectief inspelen op de actualiteit.

Bekijk ontwerp »

Samen met Z24 en Business Insider Inc. lanceerden we de Nederlandse editie van Business Insider. Business Insider is de grootste zakensite in de wereld, met zo’n honderd miljoen maandelijkse bezoekers.

Business Insider Nederland

Samen met Z24 en Business Insider Inc. lanceerden we de Nederlandse editie van Business Insider. Business Insider is de grootste zakensite in de wereld, met zo’n honderd miljoen maandelijkse bezoekers.

Bekijk ontwerp »

Op We Own Rotterdam vind je alle rauwe, a-typische, underground events in Rotterdam. Met een duidelijke navigatieflow en een clean design.

We Own Rotterdam

Op We Own Rotterdam vind je alle rauwe, a-typische, underground events in Rotterdam. Met een duidelijke navigatieflow en een clean design.

Bekijk ontwerp »

Voor de RTL Boulevard campagne van Cordaid ontwikkelden wij binnen de Cordaid WordPress Multisite een multi inzetbaar template met dynamische en contextuele elementen.

Campagnesite Cordaid - Stop Onnodig Sterven

Voor de RTL Boulevard campagne van Cordaid ontwikkelden wij binnen de Cordaid WordPress Multisite een multi inzetbaar template met dynamische en contextuele elementen.

Bekijk ontwerp »

<>

Meer cases uit deze provincie

 • Metrik

  Webdesign Metrik Fastners

  Webdesign Metrik Fastners

  Bekijk deze case
 • Spring-Time

  Spring-Time is een bedrijf wat persoonlijk, betrokkenen en voor verbinding zorgt binnen de zorg. Dit wilde ze ook graag laten terug komen in hun zowel hun website als logo.

  Spring-Time is een bedrijf wat persoonlijk, betrokkenen en voor verbinding zorgt binnen de zorg. Dit wilde ze ook graag laten terug komen in hun zowel hun website als logo.

  Bekijk deze case
 • Artsen zonder grenzen

  Gopublic ontwikkelde in samenwerking met WWAV een fondsenwervende test voor Artsen Zonder Grenzen. Een snelle quiz waarmee jij kan testen of jij je staande kunt houden onder de extreme omstandigheden in Zuid Sudan.

  Gopublic ontwikkelde in samenwerking met WWAV een fondsenwervende test voor Artsen Zonder Grenzen. Een snelle quiz waarmee jij kan testen of jij je staande kunt houden onder de extreme omstandigheden in Zuid Sudan.

  Bekijk deze case
 • Appeltaartconcerten - heerlijk!

  Stichting Appeltaartconcerten; een speelse en kleurrijke website om vrolijk van te worden was de wens; met behoud van prettige navigatie en overzicht.

  Stichting Appeltaartconcerten; een speelse en kleurrijke website om vrolijk van te worden was de wens; met behoud van prettige navigatie en overzicht.

  Bekijk deze case