Nieuws

Google toont “mobile friendly” tag bij mobiele zoekresultaten

Gepubliceerd op: 28 november 2014 door Forresult: experts in online

Steeds meer websitebezoekers bekijken een site vanaf een smartphone of tablet. Bij onze opdrachtgevers loopt dit percentage op tot meer dan 50%! Deze groep bezoekers kun je dus niet langer negeren, want dan loop je zeker omzet mis. Google denkt hier exact hetzelfde over en mobielvriendelijkheid is dan ook één van de factoren die je ranking in Google bepaalt.

Mobile friendly tag

Dat Google sinds kort nóg meer waarde hecht aan de mobiele toegankelijkheid van websites blijkt uit een recente aanpassing in de zoekmachineresultaten. Sinds enkele dagen laat Google bij de zoekresultaten van mobiele gebruikers zien of een website goed te bekijken is op een smartphone of tablet. Deze websites krijgen in het lichtgrijs de term "Moblie-friendly” toegevoegd aan het zoekresultaat.

Verbeteren van de zoekervaring

Door de toevoeging in Google zoekresultaten wordt de zoekervaring van mobiele gebruikers beter omdat direct duidelijk is welke websites wel en niet zijn geoptimaliseerd voor smartphone- en tablet gebruikers. Dit houdt automatisch in dat gebruikers niet toegankelijke websites eenvoudig kunnen overslaan en dit ook in steeds grotere mate zullen gaan doen.

In de afbeelding hiernaar zie je bijvoorbeeld het zoekresultaat van Slaapkamerweb als je zoekt op “kledingkast“. Direct onder de rich snippet (de sterrenrating van maximaal 5 sterren voor klanttevredenheid) staat in het grijs: “mobile friendly”. Slaapkamerweb krijgt dit predicaat omdat wij een mobiele webshops voor ze hebben realiseert waarin het gebruiksgemak van smartphone- en tablet gebruikers centraal staan.

Hoe krijg je een “Mobile friendly” website?

Het lijkt erop dat Google definitief in de zoekmachine gaat opnemen of een site geschikt is voor mobiele bezoekers. Zorg er dus voor dat smartphone- en tablet bezoekers jouw site niet overslaan als ze zoeken via Google.

Is jouw website op dit moment nog niet “mobile friendly”? Lees dan meer over de twee opties die je hebt: een responsive website of een mobiele website. Check ons artikel met tips daarover:
» Voor- en nadelen van een responsive of mobiele website

Meer nieuws uit deze provincie