Gepubliceerd op: 16 mei 2016 door RB-Media Internet Solutions
Periodiek schrijft Rudy een artikel over interessante (actuele) onderwerpen en belangrijke ontwikkelingen uit het vakgebied van RB-Media. In onderstaand artikel benoemt hij de verschillen tussen inbound en outbound marketing. Twee interessante marketingfilosofiën die gebaseerd zijn op totaal verschillende (online) marketingstrategieën.
Periodiek schrijft Rudy een artikel over interessante (actuele) onderwerpen en belangrijke ontwikkelingen uit het vakgebied van RB-Media. In onderstaand artikel benoemt hij de verschillen tussen inbound en outbound marketing. Twee interessante marketingfilosofiën die gebaseerd zijn op totaal verschillende (online) marketingstrategieën.
Het werk van een online marketeer bestaat over het algemeen uit het genereren van leads van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit van een lead des te groter de kans op het aankopen van een product of het afnemen van een dienst. Binnen onze online marketing werkzaamheden maken we bij de lead-generatie-campagnes die we ontwikkelen graag gebruik van inbound marketing strategieën met een hoge ROI (Return On Investment).
Wat is inbound marketing?
Inbound marketing is een marketingfilosofie die de afgelopen jaren een enorme vlucht heeft genomen binnen de wereld van online marketing. Bij inbound marketing wordt gebruik gemaakt van een pull-strategie. Het creëren van relevante en waardevolle content waarmee je jouw doelgroep naar je website weet te trekken. Een goede inbound marketing strategie kan bestaan uit de volgende stappen:
Wat is outbound marketing?
Bij outbound marketing wordt gebruik gemaakt van een push-strategie. Met behulp van verschillende reclame-uitingen en salestechnieken wordt een product of dienst als het ware bij je naar binnen geduwd. Enkele bekende voorbeelden van outbound marketing technieken:
Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen inbound en outbound marketing?
We weten nu wat we mogen verstaan onder inbound en outbound marketing. In onderstaand lijstje enkele belangrijke verschillen tussen deze twee (online) marketingstrategieën.
De combinatie van inbound en outbound marketing
Afhankelijk van de doelstellingen van een marketingcampagne kunnen inbound en outbound marketing activiteiten uiteraard ook worden gecombineerd. Met de succesvolle inzet van outbound marketing activiteiten kunnen bezoekers naar de website worden getrokken. Deze websitebezoekers komen daar dan weer in aanraking met de inbound marketing content die speciaal voor deze doelgroep is geschreven.
Vragen over de verschillen tussen inbound en outbound marketing?
Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de verschillen tussen inbound en outbound marketing? Of wil je eens vrijblijvend met ons sparren over de inzet van inbound marketing voor jouw organisatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, we helpen en adviseren je graag!
Auteur: Rudy Beers (directeur/eigenaar RB-Media)
Bron foto: seopressor.com
Internetbureau RB-Media ontwikkelt in nauwe samenwerking met haar opdrachtgevers zeer uiteenlopende online projecten zoals websites, webshops en (mobiele) applicaties. Daarnaast zijn wij erg actief op het gebied van zoekmachine marketing (o.a. zoekmachine optimalisatie) en Social Media.
Bekijk het profiel van RB-Media Internet Solutions
Gepubliceerd op: 03 november 2017
Hoe het ook tegenwoordig ook gesteld mag zijn, iedereen heeft het recht om fouten te herstellen. De hoofdregel van ons recht is dan ook dat je van een overeenkomst af kan als de ander wanpresteert, mits je de ander eerst in gebreke hebt gesteld.
Gepubliceerd op: 27 september 2017
Grappen maken mag, we hebben vrijheid van meningsuiting. Op het moment dat concurrenten grappen over elkaar gaan maken – zeker als die op internet staan en viral gaan - kan dat geld kosten, en wordt de rechter er vaak bijgehaald om de grenzen te bepalen.
Gepubliceerd op: 27 juni 2017
De laatste week van juni staat bij Geev het teken van veiligheid. Waarom een “week van de veiligheid”? Wij zijn namelijk van mening dat elke website veiliger kan. Ook jouw website.
Gepubliceerd op: 13 februari 2017
Op sommige vragen die op ons juridisch spreekuur gesteld worden, is niet zo eenvoudig een zwart/wit-antwoord te geven. De vraag of je op een website (in de tekst en in de domeinnaam) de handelsnaam van een concurrent mag voeren, zal zowel leven bij de “inbreukmaker” als bij de benadeelde.