Gepubliceerd op: 07 november 2016 door Geev
Wij zijn van mening dat het internet voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dus ook voor mensen die wat meer moeite hebben met het navigeren op het internet. Wij gaan voor een volledig Drempelvrij internet. Jij ook?
Niet alleen bejaarden of mensen met een andere moedertaal kunnen moeite hebben met het gebruik van jouw website. Denk ook aan mensen die lijden aan een visuele- of auditieve beperking. Of mensen met een gebroken arm tot aan mensen die volledig verlamd zijn. Niemand mag worden buitgesloten.
Het Waarmerk Drempelvrij zorgt ervoor dat websites voor iedereen in onze samenleving, met en zonder beperking, toegankelijk worden. Zij testen websites aan de hand van de WCAG2.0 richtlijnen. Deze richtlijnen zijn speciaal opgesteld om ervoor te zorgen dat websites moeiteloos door iedereen gebuikt moeten kunnen worden.
Om een indruk te krijgen hoe mensen die lijden aan een beperking je website ervaren, zijn er verschillende tools die je kan toepassen. Dit geeft je een beetje een indruk waar sommige bezoekers tegenaan kunnen lopen tijdens het bezoeken van je website.
Jezelf verplaatsen in personen met een visuele beperking? Dat kan. Spectrum is een tool waarmee je verschillende visuele aandoeningen kan nabootsen. Ook belangrijk is natuurlijk het contrast van je website. Voldoet deze wel? Je kan het eenvoudig checken door middel van deze contrast tool. Een goede contrastratio is vanaf 1:4.5 (zwart/wit is 1:12).
Stel je kan geen muis bedienen, je moet dan door een website navigeren door middel van alleen het toetsenbord. Het is dan enorm van belang dat de structuur van je website goed in elkaar zit. Hiervoor kun je gebruik maken van Wave. Die laat je gelijk zien hoe de structuur van je website in elkaar zit en waar eventuele optreden.
Wanneer mensen lijden aan een visuele beperking maken zij gebruik van een screenreader om op het internet te navigeren. Alles wordt dan voorgelezen, zelfs afbeeldingen en links. Het is dus van belang dat alle links en afbeeldingen worden voorzien van een omschrijvende tag. Dit verbetert ook je vindbaarheid in de zoekmachines want Google is ook blind. Zelf ervaren hoe je navigeert op je website zonder dat je kan zien? Probeer het uit met de Narrator applicatie van Windows.
Een toegankelijke website moet natuurlijk ook toegankelijk zijn op alle apparaten en hier goed op functioneren. Van je desktop of laptop tot je tablet en smartphone. Misschien ziet je website er thuis erg mooi uit, maar op de (verouderde) computers in de bibliotheek niet. Daarom is het belangrijk om te weten of ondanks het design je boodschap wel duidelijk doorkomt.
Naast dat je niemand buitensluit zijn er natuurlijk verschillende andere voordelen aan het hebben van een drempelvrije website.
Met elke website die wij maken houden wij rekening met de regels voor drempelvrij. Ook onze eigen website is door de drempelvrij keuring heen gekomen en draagt het drempelvrij waarmerk. Geev is daarmee de enige webbouwer die ook zelf het Waarmerk Drempelvrij draagt, en daar zijn we ontzettend trots op. Neem eens een kijkje op onze website om te zien wat wij eraan gedaan hebben om deze drempelvrij certificering te mogen dragen.
Meer informatie over toegankelijkheid en drempelvrije websites? Neem dan contact met ons op en kom gerust eens een keertje langs bij ons kantoor in Tilburg. Wij zorgen dat er koffie klaarstaat.
Wij zijn een creatief bureau gevestigd in Tilburg. Geen jonge honden, maar online specialisten uit de tijd van voor Google en Hyves, helemaal up-to-date en gek op de laatste trends en web-standaarden.
Gepubliceerd op: 03 november 2017
Hoe het ook tegenwoordig ook gesteld mag zijn, iedereen heeft het recht om fouten te herstellen. De hoofdregel van ons recht is dan ook dat je van een overeenkomst af kan als de ander wanpresteert, mits je de ander eerst in gebreke hebt gesteld.
Gepubliceerd op: 27 september 2017
Grappen maken mag, we hebben vrijheid van meningsuiting. Op het moment dat concurrenten grappen over elkaar gaan maken – zeker als die op internet staan en viral gaan - kan dat geld kosten, en wordt de rechter er vaak bijgehaald om de grenzen te bepalen.
Gepubliceerd op: 27 juni 2017
De laatste week van juni staat bij Geev het teken van veiligheid. Waarom een “week van de veiligheid”? Wij zijn namelijk van mening dat elke website veiliger kan. Ook jouw website.
Gepubliceerd op: 13 februari 2017
Op sommige vragen die op ons juridisch spreekuur gesteld worden, is niet zo eenvoudig een zwart/wit-antwoord te geven. De vraag of je op een website (in de tekst en in de domeinnaam) de handelsnaam van een concurrent mag voeren, zal zowel leven bij de “inbreukmaker” als bij de benadeelde.