Gepubliceerd op: 22 juli 2010 door Footsteps
Het Amsterdamse bedrijf Tripolis Solutions heeft het Nationaal E-mailmarketing Onderzoek 2010 laten uitvoeren onder 500 retailers. Ze onderzochten het gedrag van de retailbranche op het gebied van e-mailmarketing.
Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat 62% van de ondervraagde bedrijven al gebruikt maakt van e-mailmarketing. Maar een kwart van de ondervraagde bedrijven weet ook daadwerkelijk wat het versturen van de mailings het bedrijf oplevert.
In de retail-branche maakt 36% gebruik van e-mailmarketingsoftware, waarbij MailChimp en YesHello populaire oplossingen blijken te zijn. Meer dan de helft van de ondervraagden heeft voorgenomen om dit jaar e-mailmarketing in te zetten, en 14% wil dit wel inzetten maar niet op korte termijn.
Ook is er navraag gedaan naar de verwachtingen ten opzichte van huis-aan-huisfolders. Van de deelnemende bedrijven verwacht 76% dat e-mailmarketing de huis-aan-huisfolders niet zal vervangen, en 24% denkt juist wel dat dit in de toekomst zal gebeuren.
Dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van e-mailmarketing zal voor weinig mensen een verassing zijn. Dit onderzoek maakt duidelijk dat ook retailers steeds meer gebruik gaan maken van deze vorm van communicatie.
Footsteps is een gerenommeerd internetbedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, bouwen en implementeren van websites en Content Management Systemen (CMS).
Bekijk het profiel van Footsteps
Gepubliceerd op: 27 april 2020
Een klant wil van een websitecontract af, de websitebouwer wil betaling. Wie krijgt er gelijk? Een (helaas) geanonimiseerde uitspraak van Gerechtshof Den Bosch geeft een mooi college in de do’s en don’ts voor beide partijen. De contractsbepalingen van de websitebouwer lijken overigens een kopie van die van Proximedia, die wel heel vaak bij de rechter staat.
Gepubliceerd op: 30 april 2018
Stel, u begint net een nieuwe webwinkel (of een “stenen onderneming” met een website). U moet daarvoor een handelsnaam kiezen en een domeinnaam. Een domeinnaam is in beginsel niet meer dan een adres op internet, maar kan door het gebruik op de site om de onderneming aan te duiden “kleuren” tot handelsnaam. In de meeste gevallen is dat ook de bedoeling: het liefste wilt u gewoon uw handelsnaam pontificaal op de site en in het adresvenster van de browser hetzelfde, maar dan met .nl of .com er achter. Ik zal dus niet de gevallen behandelen waarin handelsnaam en domeinnaam van elkaar verschillen. Waar moet u zoal op letten? U wilt immers nog jaren vooruit met de domeinnaam en handelsnaam en wellicht willen uw kinderen later het stokje van u overnemen. Gelukkig voor u heeft u deze column gelezen zodat u voor de grootste valkuilen behoed bent. In deze column loods ik u door wat rechtszaken van het afgelopen jaar heen.
Gepubliceerd op: 09 november 2016
Google vindt alles best Mag ik het merk van mijn concurrent als AdWord gebruiken? Het korte antwoord is: ja. Maar dan moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen, zeggen we er altijd bij in ons gratis juridisch spreekuur. In een eerdere column schreven wij al over de vraag of je het merk van een ander als AdWord mag gebruiken. Mogelijk bent u al in een AdWord-wapenwedloop met een concurrent verzeild en vraagt u zich beiden helemaal niet meer af of het mag. Google vindt merken in AdWords altijd prima: “Google doet geen onderzoek naar en legt geen beperkingen op voor het gebruik van handelsmerken in zoekwoorden, zelfs niet als er een handelsmerkklacht wordt ingediend”. Maar de maatstaf is de wet en niet Google.
Gepubliceerd op: 28 juli 2016
Het Nederlandse hackproject Summer of Pwnage zegt dat het verschillende kwetsbaarheden heeft ontdekt in WordPress-plug-ins.